Παρατείνονται έως τις 6 Μαΐου οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών στις εφορίες

Παρατείνονται έως τις 6 Μαΐου οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών στις εφορίες

Παρατείνονται έως τις 6 Μαΐου οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών στις εφορίες 1

Η παράταση δόθηκε λόγω των συνεχόμενων αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Παρατείνονται με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου οι προθεσμίες καταβολής οφειλών στις εφορίες και πληρωμής των παρακρατούμενων φόρων όπως ο ΦΠΑ μέχρι τις 6 Μαΐου. Η παράταση, όπως τονίζεται στην απόφαση, κρίνεται επιβεβλημένη για τη διευκόλυνση των υπόχρεων, λόγω των συνεχόμενων αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, παρατείνονται έως και τις 6.5.2019:

• Οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων σε ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα Οφειλών, που λήγουν στις 30.4.2019.

• Οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, που λήγουν στις 30.4.2019.

• Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων τέλους κινητής-καρτοκινητής τηλεφωνίας, σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης και φόρου διαμονής, φόρου πλαστικής σακούλας, τελών χαρτοσήμου, φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων, καθώς και καταβολής του φόρου που προκύπτει από αυτές, που λήγουν στις 30.4.2019.

• Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος των φυσικών προσώπων, των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων, που λήγουν στις 30.4.2019.

Στο μεταξύ, χωρίς αίτηση θα γίνουν οι επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων για τις φορολογικές δηλώσεις 2019 όπως προκύπτει από απόφαση που υπέγραψε ο διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή. Συγκεκριμένα, καταργείται η υποχρέωση υποβολής ιδιαίτερης αίτησης για την επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, που προκύπτει βάσει δήλωσης, για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από την έκδοση της απόφασης και εφεξής.

Στις περιπτώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο φόρου, η δήλωση φόρου εισοδήματος συνιστά αυτόματα και αίτηση επιστροφής, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μειωθεί το στοκ των επιστροφών φόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *