Ουκρανία-υφυπουργός Άμυνας: Ο πόλεμος πιθανό να έχει τελειώσει μέχρι την άνοιξη



Ουκρανία-υφυπουργός Άμυνας: Ο πόλεμος πιθανό να έχει τελειώσει μέχρι την άνοιξη 1

Ο Χαβρίλοφ εκτίμησε ότι η πιθανότητα πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία είναι μικρή, αλλά και αυτή δε θα εμποδίσει τα στρατεύματα της χώρας του από το να πολεμήσουν, τόνισε

Οι ουκρανικές δυνάμεις «θα μπορούσαν να βρίσκονται στην Κριμαία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου», εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας, Βολοντίμιρ Χαβρίλοφ και υπογράμμισε ότι ο  ο πόλεμος με τη Ρωσία θα μπορούσε να τελειώσει μέχρι την άνοιξη.

Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Χαβρίλοφ είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να πολεμούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα παρά τις σκληρές συνθήκες και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ερωτηθείς εάν η πρόσφατη ανακατάληψη της Χερσώνας θα μπορούσε να οδηγήσει και σε άλλες ανακαταλήψεις όπως της Κριμαίας είπε: «Είναι μόνο θέμα χρόνου και, φυσικά, θα θέλαμε να τα καταφέρουμε νωρίτερα παρά αργότερα. Ένα απροσδόκητο γεγονός στο εσωτερικό της Ρωσίας, όπως η ξαφνική κατάρρευση του καθεστώτος του Πούτιν, θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ουκρανία να πάρει πίσω την Κριμαία μέχρι το τέλος του έτους» επισήμανε ο Χβρίλοφ και πρόσθεσε: «Τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να «πατήσουν στην Κριμαία» μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, είπε, προσθέτοντας ότι το σενάριο είναι «δυνατό» και «δεν αποκλείεται».

Όταν ρωτήθηκε ποιες θα μπορούσαν αν είναι αυτές οι αναπάντεχες δυσκολίες, ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος ηγέτης μπορεί, για παράδειγμα, «να εξαφανιστεί για κάποιο λόγο», όπως και «κάποιος από τον κύκλο του». «Κάτι να συμβεί, ή ίσως ένας συνδυασμός έντονης απογοήτευσης από την κοινωνία, όσον αφορά τις απώλειές της».

Ο Χαβρίλοφ πιστεύει ότι η πιθανότητα πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία είναι μικρή, αλλά και αυτή δε θα εμποδίσει τα στρατεύματα της χώρας του από το να πολεμήσουν, προσθέτοντας:

«Ναι, θα ήταν δράμα. Για όλους θα είναι απλά – ένας Θεός ξέρει τι σενάριο – αλλά αυτό [ένα ενδεχόμενο πυρηνικό χτύπημα] δεν είναι απειλή που θα μας σταματήσει από το να… συνεχίσουμε τον πόλεμό μας».

Καθώς ο πόλεμος θα μπορούσε να φτάσει στο τέλος του, ο Χαβρίλοφ είπε ότι είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για μια μακρά μάχη εάν η Ρωσία τον ενισχύσει.  «Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει». 

Πρόσθεσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα θα μπορούσαν να γίνουν μόνο εάν τα ρωσικά στρατεύματα ήταν προετοιμασμένα να «φύγουν από κάθε εκατοστό της Ουκρανίας», συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας που προσάρτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014.

«Υπάρχει μια απόφαση στο εσωτερικό της κοινωνίας στην Ουκρανία ότι πάμε μέχρι τέλους. Δεν έχει σημασία τι είδους σενάριο βρίσκεται στο τραπέζι. Οι άνθρωποι πλήρωσαν με πολύ αίμα και μεγάλη προσπάθεια για όσα έχουμε ήδη επιτύχει. Και όλοι γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση ή παγωμένη σύγκρουση είναι μόνο η συνέχιση αυτού του πολέμου κατά της ύπαρξης της Ουκρανίας ως έθνους», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *