Κατηγορεί γιατρό ότι του διέγνωσε ως φυσιολογικό σπλήνα που… είχε αφαιρεθεί

Κατηγορεί γιατρό ότι του διέγνωσε ως φυσιολογικό σπλήνα που… είχε αφαιρεθεί 1

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έχει προγραμματιστεί για την 10η Ιανουαρίου 2019 η συζήτηση αγωγής που υπέβαλε κατά ενός ιατρού – ακτινοδιαγνώστη, ένας κάτοικος Χαϊδαρίου Αττικής, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Ο γιατρός έχει προσεπικαλέσει στην δίκη ασφαλιστική εταιρεία και η έκβαση της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενάγων εκθέτει ότι νοσηλεύτηκε στην Β’ Χειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού» στο διάστημα από 26 Νοεμβρίου 2008 μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2008 και υπεβλήθη σε σπληνεκτομή, Την 13η Φεβρουαρίου 2011 υπεβλήθη σε εξέταση από τον εναγόμενο, ο οποίος φέρεται να γνωμάτευσε, ενώ είχε υποβληθεί σε σπληνεκτομή «διαστάσεις και σύσταση σπληνός φυσιολογικά».

Εξαιτίας αυτού -όπως υποστηρίζει ο ενάγων- υπέστη μεγάλη σύγχυση για το αν είχε ακόμη ή όχι σπλήνα, ψυχολογικό σοκ, στρες, άλγος, αναστάτωση και γενικά του δημιουργήθηκε μεγάλη αμφιβολία και ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να τρέχει σε ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα εκ νέου, για να δει αν έχει το όργανο, να προχωράει σε έξοδα και να υποβάλλεται σε ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι εξαιτίας της βαρύτατης αμέλειας του εναγόμενου ιατρού διαταράχθηκε η εμπιστοσύνη του στους ιατρούς και έκανε σκέψεις απελπιστικές.
‘Εχασε -όπως υποστηρίζει- την ψυχική του ηρεμία και τον ύπνο του και τη διάθεσή του για τν ζωή και αδυνατούσε να συγκεντρωθεί στα προβλήματά του -προσωπικά και οικονομικά.

Με την ίδια αγωγή, πέραν της αποζημίωσης που αιτείται, ζητεί να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους εις βάρος του εναγόμενου, ως μέσο εκτελέσεως της εκδοθησομένης αποφάσεως.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.