Η μυθολογία του Χαίντελ απόψε στο Ηρώδειο

Η μυθολογία του Χαίντελ απόψε στο Ηρώδειο 1

Μία από τις πλέον ανερχόμενες ευρωπαϊκές ορχήστρες, η «Il Pomo d’ Oro,» καταφθάνει απόψε 12/6 στις 21:00 στο Ηρώδειο για μία συναυλία αφιερωμένη στον Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ. Συμπράττοντας με τον νεαρό Γάλλο δεξιοτέχνη στο τσέλο Εντγκάρ Μορώ, την πολυβραβευμένη Καναδή σοπράνο Καρίνα Γκοβάν και την Ελβετή μέτζο-σοπράνο Ανν Χάλεμπεργκ, υπόσχονται μία μοναδική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη.

Την ημέρα της συναυλίας, στο πλαίσιο της Ημέρας Γαλλοφωνίας, το TV5Monde και το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζονται με το Πρόγραμμα Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες ‘Ασυλο του δήμου Αθηναίων και τη ΜΚΟ SolidarityNow, προσκαλώντας στο Ηρώδειο πρόσφυγες από τις συγκεκριμένες δομές, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Η ορχήστρα Il Pomo d’ Oro ιδρύθηκε το 2012 από φημισμένους δεξιοτέχνες στον τομέα της ιστορικής μουσικής ερμηνείας. Χαρακτηρίζεται από μία αυθεντική και δυναμική απόδοση ορχηστρικών έργων και έργων όπερας από την κλασική περίοδο και την εποχή του μπαρόκ.

Έχει συνεργαστεί ήδη με πολλούς γνωστούς μαέστρους, όπως ο ανερχόμενος Ρικάρντο Μινάσι, που είναι και συνιδρυτής της, ο Στέφανο Μοντανάρι, o Ενρίκο Ονόφρι και το νέο ταλέντο στη μουσική διεύθυνση Μαξίμ Εμελιάνιτσεφ, που είναι και ο μόνιμος μαέστρος της ορχήστρας από το 2016. Δισκογραφικά έχουν κερδίσει το Echo Klassik Awards in 2016 για τις ηχογραφήσεις για τα κονσέρτα του Χάυντν για βιολί και τσέμπαλο, όπως και για το άλμπουμ με τον Έντγκαρ Μορώ. Η ορχήστρα ήταν φέτος υποψήφια για βραβείο Grammy για Καλύτερη Ηχογράφηση Όπερας, για το «Ottone» του Χαίντελ, που ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Οι Il Pomo d’ Oro έχουν και ακτιβιστική δράση, καθώς είναι επίσημοι πρεσβευτές του ανθρωπιστικού πρότζεκτ «El Sistema Greece», που παρέχει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε προσφυγόπουλα, διδάσκοντας και δίνοντας κονσέρτα σε τακτική βάση, σε διάφορους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα.

Ο μόλις 24 ετών τσελίστας Εντγκάρ Μορώ, ξεχώρισε από πολύ νωρίς χάρη στις βραβεύσεις του σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς και γρήγορα βρέθηκε να παίζει με μεγάλες διεθνείς ορχήστρες, μεταξύ των οποίων η Φιλαρμονική του Βερολίνου και η Mariinsky Theatre Orchestra, αλλά και δίπλα σε ονόματα θρύλους, όπως η Μάρτα ‘Αργκεριχ, ο Ρενό Καπουσόν, ο Νίκολας ‘Ανγκελιχ κ.α.

Η συνεργασία της ορχήστρας με τις Καρίνα Γκοβάν και Ανν Χάλεμπεργκ υπόσχεται μία μαγική βραδιά, καθώς πρόκειται για δύο προεξέχουσες τραγουδίστριες της όπερας, με πλήθος διακρίσεων και σημαντικών συνεργασιών. Υπό τη σκιά της Ακρόπολης, με άριες και ντουέτα από τις μυθολογικές όπερες του Χαίντελ, το κοινό θα απολαύσει μία ακόμα σύμπραξη κορυφαίων καλλιτεχνών στο φετινό Φεστιβάλ.

Εισιτήρια από 15 ευρώ, στα ταμεία του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39), στο 210 32 72000 και στο greekfestival.gr και viva.gr.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *