Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στην ψυχική υγεία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε τις ζωές όλων μας. Ανάμεσα σε όσους επηρεάστηκαν είναι και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, μιας και τη στιγμή που είχαν μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις, ο κορονοϊός ανέτρεψε τα πάντα.

Οι αλλαγές στην καθημερινότητα ήταν μεγάλες και πρωτόγνωρες, όπως για παράδειγμα η απομόνωση από τους φίλους τους, αλλά και τα νέα δεδομένα στον τρόπο διδασκαλίας. Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των μαθητών.

Η Β΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», ευαισθητοποιημένη σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, διεξάγει μελέτη για την επίπτωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 στην ψυχική υγεία των μαθητών Γ’ Λυκείου.

Τονίζεται πως η συμμετοχή είναι ανώνυμη και εμπιστευτική και οι πληροφορίες που θα δοθούν είναι απόρρητες, ενώ πρόσβαση σε αυτές θα έχουν αποκλειστικά και μόνο η ερευνητική ομάδα, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει από ποιον συμπληρώθηκε το κάθε ερωτηματολόγιο.

Από την έρευνα αυτή θα προκύψουν παρουσιάσεις σε Ημερίδες και ερευνητικές δημοσιεύσεις με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα.

Η μελέτη πραγματοποιείται από την ερευνητική ομάδα των:

Ι. Γιαννοπούλου – Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής
Δρ. Π. Κορκολιάκου- Ψυχολόγος
Γ. Τριανταφύλλου – Παιδοψυχίατρος, Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ
Α. Δουζένης -Καθηγητής Ψυχιατρικής
Β΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»
e-mail: [email protected]

Εδώ μπορείτε να πάρετε μέρος στην έρευνα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *