Οι «αρχηγοί», τα «στελέχη» και το πελατολόγιο του κυκλώματος κοκαΐνης στα Χανιά

Οι «αρχηγοί», τα «στελέχη» και το πελατολόγιο του κυκλώματος κοκαΐνης στα Χανιά

Οι «αρχηγοί», τα «στελέχη» και το πελατολόγιο του κυκλώματος κοκαΐνης στα Χανιά 1

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν οι προσαγωγές στην ανακρίτρια Χανίων των συλληφθέντων για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που αποκάλυψε η Δίωξη Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Μάλιστα η ογκώδης δικογραφία μεταφέρθηκε σε κούτες στα Δικαστήρια.

Του ανταποκριτή μας στην Κρήτη στο flashnews.gr

Σήμερα οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια επτά από τους 13 συλληφθέντες και οι υπόλοιποι έξι την Τετάρτη. Όμως αρκετοί αναμένεται να ζητήσουν την διήμερη προθεσμία που ορίζει ο Νόμος και έτσι οι απολογίες θα γίνουν σταδιακά και αναμένεται να διαρκέσουν ολόκληρη την εβδομάδα.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, στην δικογραφία που σχηματίστηκε εμπλέκονται συνολικά 34 άτομα από τους οποίους συνελήφθησαν οι 13 ενώ οι υπόλοιποι 21 δεν ανευρέθησαν στις εφόδους των αστυνομικών και αναμένεται να κληθούν στις Δικαστικές αρχές στην πορεία εξέτασης της υπόθεσης.

Πρόκειται για 29 κατοίκους Χανίων, έναν από το Ρέθυμνο και τέσσερις αλλοδαπούς από Ρωσία, Γεωργία, Μολδαβία, Λευκορωσία.

Από αυτούς, οι τρεις Χανιώτες, 66, 47 και 41 ετών θεωρούνται ως «αρχηγοί» τριών «εγκληματικών οργανώσεων» που είχαν παράλληλη δράση στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018, όπως διαπιστώθηκε από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων με τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί πως και οι τρεις έχουν απασχολήσει και άλλες φορές τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Παράλληλα, άλλοι επτά, ένας 40χρονος από την Ρωσία και άλλοι έξι Χανιώτες από 36 έως 63 ετών, θεωρούνται ως «βασικά μέλη», μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και γνωστά πρόσωπα στην Χανιώτικη κοινωνία, καθώς είναι και επιχειρηματίες οι οποίοι κατηγορούνται ότι διακινούσαν κοκαΐνη μέσω καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., οι «αρχηγοί» μετέφεραν στα Χανιά σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης  τις οποίες προμηθεύοντο από Βενεζουέλα και Αθήνα έναντι περίπου 100 ευρώ το γραμμάριο.

Στην συνέχεια την κοκαΐνη την διέθεταν στους υπόλοιπους κατηγορούμενους οι οποίοι την διακινούσαν σε Χανιώτες σε μεγαλύτερη τιμή.

Μάλιστα, από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και παρά την χρήση κωδικών ονομασιών, εκτιμάται πως το «πελατολόγιο» ανέρχεται σε περισσότερους από 200 χρήστες κοκαΐνης , με το κέρδος του κυκλώματος μόνο για πέντε μήνες να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *