Βάλτε πλώρη για τις ομορφότερες παραλίες

Η Ζάκυνθος, ή αλλιώς το «Φιόρο του Λεβάντε» που σημαίνει το «Το άνθος της Ανατολής» προσφέρει στον επισκέπτη πολλά ενδιαφέροντα.

Αν ταξιδέψετε στο νοτιότερο νησί του Ιουνίου μη παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Φάρο του χωριού Κερί, ένα υπέροχο μέρος με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα. Εδώ, οι εκατοντάδες επισκέπτες που συρρέουν καθημερινά βρίσκονται μπροστά σε ένα πραγματικά, μοναδικό θέαμα. Ο ήλιος κατά τη δύση του μοιάζει να είναι τόσο κοντά, που θαρρείς ότι θα τον αγγίξεις, ενώ μέχρι να βυθιστεί στην απέραντη θάλασσα του Ιονίου, απλώνονται μπροστά σου οι απίστευτες εναλλαγές χρωμάτων. Εντυπωσιακό είναι και το θέαμα στις Μυζήθρες, τους δύο βράχους που αντικρύζεις ψηλά από το σημείο του Φάρου.

Εξερευνώντας το νοτιότερο νησί του Ιονίου, το λουλούδι της Ανατολής, τη Ζάκυνθο

Χαραγμένη βαθιά μέσα του μένει στον επισκέπτη και η εικόνα του ηλιοβασιλέματος στο Καμπί. Στο δυτικό τμήμα της Ζακύνθου βρίσκεται το χωριό, το οποίο είναι κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού. Από το σημείο αυτό η θέα είναι εκπληκτική καθώς μπροστά σου απλώνεται το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Οι γκρεμοί, οι θαλάσσιες σπηλιές και τα κρυστάλλινα νερά που «φοράνε» τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος χαρίζουν μία μαγική εικόνα, όμοια με πίνακα ζωγραφικής.

Εξερευνώντας το νοτιότερο νησί του Ιονίου, το λουλούδι της Ανατολής, τη Ζάκυνθο

Με πίνακα ζωγραφικής μοιάζει και το ηλιοβασίλεμα στο νησάκι Άγιος Σώστης, το οποίο αποκολλήθηκε από τη στεριά εξαιτίας του μεγάλου σεισμού το 1633. Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Ζακύνθου και βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του κόλπου του Λαγανά. Το μικρό νησί (πήρε το όνομα του από την εκκλησία του Άγιου Σώστη που βρίσκεται εκεί) είναι πευκόφυτο, με σπηλιές και μία αμμώδη παραλία που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, ενώ αποτελεί ιδανικό σκηνικό για ένα ηλιοβασίλεμα που μένει αξέχαστο.

Εξερευνώντας το νοτιότερο νησί του Ιονίου, το λουλούδι της Ανατολής, τη Ζάκυνθο

Η Μπόχαλη το μικροσκοπικό και πανέμορφο χωριουδάκι, στην πίσω πλευρά της Ζακύνθου είναι, επίσης, μία δημοφιλής επιλογή για τις ρομαντικές ψυχές. Κι εδώ η δύση του ηλίου είναι απλά μαγευτική έχοντας ως θέα την πόλη και το λιμάνι της.

Εξερευνώντας το νοτιότερο νησί του Ιονίου, το λουλούδι της Ανατολής, τη Ζάκυνθο

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *