Άμεση κάλυψη των επιπλέον αναγκών σε προσωπικό-έξοδα για τα ολοήμερα σχολείαΆμεση κάλυψη των επιπλέον αναγκών σε προσωπικό-έξοδα για τα ολοήμερα σχολεία 1

Την παράταση του σχολικού ωραρίου που θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά πιλοτικά σε αρκετά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά χαιρετίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που θεωρεί πως θα δώσει σημαντικές λύσεις στους εργαζόμενους γονείς.

Ωστόσο, τονίζει πως η παράταση αυτή δημιουργεί περαιτέρω ανάγκες σε προσωπικό και πόρους, που είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της Πολιτείας να εξασφαλίσει.

«Συνεπώς, είναι η απαραίτητη η επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων λόγω των αυξήσεων σε βασικές λειτουργικές δαπάνες (ηλεκτρική ενέργεια, πετρέλαιο θέρμανσης, αέριο κλπ.), αλλά και στην κάλυψη του προσωπικού καθαριότητας, αφού η δαπάνη που το κράτος καλύπτει, είναι ούτως ή άλλως ανεπαρκής.

Με την διεύρυνση του ωραρίου των σχολικών μονάδων, οι παραπάνω δαπάνες πολλαπλασιάζονται, το προσωπικό δεν επαρκεί και είναι δεδομένο πως οι δήμοι, με τις τρέχουσες συνθήκες, είναι αδύνατο να τις καλύψουν από ίδιους πόρους, κάτι που δεν αποτελεί άλλωστε δική τους αρμοδιότητα, αλλά του κεντρικού κράτους» επισημαίνει η ΚΕΔΕ.

Εκφράζει, τέλος, τη βεβαιότητα πως τα αρμόδια υπουργεία έχουν ήδη, πριν την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, επεξεργαστεί το σενάριο επιπλέον ενίσχυσης των δήμων και αναμένει άμεσα τις σχετικές ανακοινώσεις.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *