Φυλάκισαν αλλοδαπούς σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη

Φυλάκισαν αλλοδαπούς σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη

Φυλάκισαν αλλοδαπούς σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη 1

Ένα εφιάλτη έζησαν δύο Πακιστανοί, οι οποίοι κρατούνταν, παρά τη θέλησή τους από ομοεθνείς τους, σε αποθήκη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Γραφείου Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία αλλοδαπού σύμφωνα με την οποία ομοεθνείς του κατακρατούνταν παράνομα σε αποθήκη, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα εντοπίσθηκε η αποθήκη στην περιοχή των Διαβατών, στο εσωτερικό της οποίας κρατούνταν παράνομα και υπό την απειλή σιδερένιου λοστού, δεκατέσσερις αλλοδαποί. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες, ενώ σύμφωνα με δήλωση παθόντα, ένας εξ αυτών, κατά την εκεί παραμονή τους, άσκησε σωματική βία.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 17 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων και τριών ακόμα συνεργών τους αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, Παράνομη κατακράτηση, Αρπαγή, Διευκόλυνση εισόδου στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα προς τούτο και Απλή σωματική βλάβη.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.

Περισσότερες ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη στο thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *