Το θέατρο Μπολσόι επαναφέρει στο πρόγραμμα του το μπαλέτο «Νουρέγιεφ»

Το θέατρο Μπολσόι επαναφέρει στο πρόγραμμα του το μπαλέτο «Νουρέγιεφ»

Το θέατρο Μπολσόι επαναφέρει στο πρόγραμμα του το μπαλέτο «Νουρέγιεφ» 1

Η πρεμιέρα του μπαλέτου «Νουρέγιεφ» σε σκηνοθεσία του γνωστού σκηνοθέτη Κιρίλ Σερεμπρένικοφ και διευθυντή της πρωτοποριακής θεατρικής σκηνής της Μόσχας “Γκόγκολ-Τσεντρ”, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 68 εκατομμυρίων ρουβλίων και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Μπολσόι στις 9 και 10 Δεκεμβρίου όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS o διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι Βλαντίμιρ Ούριν.
Κατά αυτόν τον τρόπο το Μπαλσόι επαναφέρει στο πρόγραμμα του το μπαλέτο «Νουρέγιεφ» που είχε ακυρωθεί τον Ιούλιο.

« Η απόφαση για την πρεμιέρα του μπαλέτου ‘Νουρέγιεφ’», – δήλωσε ο Ούριν- ελήφθη ύστερα από συνάντηση με τον Κιρίλ Σερεμπρένικοφ. Ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ έδωσε την συγκατάθεση του για την πρεμιέρα στις ημερομηνίες αυτές».

Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, είχε δηλώσει στο TASS ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ζητήσει από την Ανακριτική Επιτροπή την άδεια να συναντηθεί με τον Σερεμπρένικοφ.

“Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, ο Σερεμπρένικοφ δέχθηκε να γίνει η πρεμιέρα χωρίς την παρουσία του, σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ο κατ ‘ οίκον περιορισμός που του έχει επιβληθεί , ενώ σε περίπτωση που ο χορογράφος του έργου Γιούρι Πασόχοφ ο οποίος θα ξεκινήσει τις πρόβες της παράστασης, θελήσει να τον συμβουλευθεί, είναι πρόθυμος να το κάνει εφόσον η Ανακριτική Επιτροπή του δώσει την άδεια.

«Εάν το ζήτημα έχει επιλυθεί και αρθεί ο κατ οίκον περιορισμός που έχει επιβληθεί στον Κιρίλ Σερεμπρένικοφ θα χαρούμε να είναι εκείνος που θα αναλάβει την προετοιμασία του μπαλέτου για την πρεμιέρα του Νουρέγιεφ στις 9 και 10 Δεκεμβρίου» κατέληξε ο Ούριν.

Η πρεμιέρα είχε προγραμματισθεί να γίνει στην ιστορική σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι στις 11 Ιουλίου. Ωστόσο ή διεύθυνση του Μπαλσόι αποφάσισε να μεταφέρει την παράσταση για αργότερα, επειδή όπως είχε πει δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Τον Αύγουστο ο Σερεμπρένικοφ συνελήφθη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό στις 19 Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα Kommersant, αναφερόμενη στη σκηνοθεσία και χορογραφία του μπαλέτου “Νουρέγιεφ” έγραφε στις 3/7/2017 σε άρθρο της με τίτλο “Ο Νουρέγιεφ πέρασε στην ιστορία” ότι “πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τίποτα πιο σημαντικό και πιό μεγάλο από το μπαλέτο “Νουρέγιεφ” δεν έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα στον 21ο αιώνα, ούτε η εγχώρια , ούτε η παγκόσμια σκηνή”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *