Την απαλλαγή του Διώτη για την λίστα Λαγκάρντ πρότεινε η εισαγγελέας

Δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης ζημίωσε το δημόσιο με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σύμφωνα με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την απαλλαγή του κ. Διώτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας υπογραμμίζοντας πως δεν στοιχειοθετείται καθώς οι ενέργειες του κατηγορούμενου δεν «μπλόκαραν» τους ελέγχους που έγιναν στη συνέχεια και δεν προκλήθηκε παραγραφή.
Για την εισαγγελέα δεν μπορεί να αποδοθεί στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ούτε το αδίκημα της απόπειρας απιστίας.

«Δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι γνώριζε πως θα επέλθει ελάττωση της δημόσιας περιουσίας. Άλλωστε, παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο 1,5 έτος και δεν γνωρίζουμε τι θα έκανε αν συνέχιζε τη θητεία του» τόνισε η εισαγγελέας συμπληρώνοντας πως ουσιαστικά ο κ. Διώτης ήταν εκείνος που διέσωσε τα 2.059 αρχεία, τη στιγμή που αντέγραψε το σχετικό αρχείο και το παρέδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευάγ. Βενιζέλο, κίνηση με την οποία αναιρείται ο δόλος του.

«Μόνο κάποιος αφελής θα έλεγε ότι δεν έδωσε εντολή για να αποτρέψει τον έλεγχο, ενώ η λίστα ήταν σε γνώση άλλων προσώπων. Δεν ήταν μόνο ο Διώτης που γνώριζε για τη λίστα, έτσι ώστε να την καταστρέψει. Μόνο ένας ανόητος θα μπορούσε να πιστέψει ότι θα ματαίωνε τον έλεγχο» κατέληξε η εισαγγελική λειτουργός.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι αθώος και υπεραμύνθηκε των ενεργειών του επαναλαμβάνοντας την άποψη του ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση ελέγχου από το ΣΔΟΕ καθώς αποτελούσε παράνομο αποκτηθέν υλικό.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 24 Οκτωβρίου 2017.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Tagged : # #

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *