Στο εδώλιο για το σχέδιο παρακολούθησης κατά Καραμανλή

Στο εδώλιο για το σχέδιο παρακολούθησης κατά Καραμανλή 1

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας παραπέμπονται τέσσερα συνολικά άτομα ως κατηγορούμενοι για την γνωστή και πολύκροτη υπόθεση της παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Πρόκειται για τον πρώην πράκτορα της CIA, William Bazil, που παραπέμπεται για το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού και μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται ακόμα δύο υπάλληλοι της ΕΥΠΕ με την κατηγορία της παραβίασης μυστικών της πολιτείας κατ’ εξακολούθηση.

Κατηγορούμενος είναι και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης για ηθική αυτουργία στο θέμα που αφορά στη  διαρροή εγγράφων εθνικής ασφαλείας. Ο ίδιος πάντως σε δήλωση του σημειώνει ότι ουδεμία σχέση έχει η κατηγορία με το περίφημο σχέδιο “Πυθεία” σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

Αντίθετα  το δικαστικό συμβούλιο έβαλε στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας που αφορά σε συνεργούς, άγνωστους -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- δράστες, οι οποίοι φέρονται να συνέδραμαν τον Αμερικανό πράκτορα σε όσα του αποδίδονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *