Σε μία δόση θα γίνονται στο μέλλον τα παιδικά εμβόλια

Σε μία δόση θα γίνονται στο μέλλον τα παιδικά εμβόλια

Σε μία δόση θα γίνονται στο μέλλον τα παιδικά εμβόλια 1

Εφικτό θα είναι στο μέλλον να γίνονται τα παιδικά εμβόλια σε μία και μοναδική δόση σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Η νέα μέθοδος, που αποθηκεύει τα διαφορετικά εμβόλια σε ξεχωριστές μικροσκοπικές κάψουλες στο ίδιο ενέσιμο διάλυμα, δοκιμάσθηκε σε ποντίκια και θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκερ και η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μιπλ και Μελίντα Γκέιτς.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι, χάρη στη νέα μέθοδο, οι παιδικοί εμβολιασμοί θα γίνουν πιο εύκολοι, καθώς συχνά τα παιδιά αντιδρούν σε αυτούς.

Οι μικροκάψουλες από ένα βιοδιασπώμενο πολυμερές υλικό (PLGA), που περιέχουν τα διαφορετικά εμβόλια και οι οποίες εισάγονται στο σώμα ταυτόχρονα, είναι προγραμματισμένες να απελευθερώνουν το περιεχόμενό τους στα επιθυμητά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με το κάθε εμβόλιο, π.χ. μετά από εννέα, 20 ή 40 μέρες.

Κάθε κάψουλα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που μοιάζει με φλιτζανάκι του καφέ σφραγισμένο με καπάκι για να συγκρατεί το φαρμακευτικό περιεχόμενό του, έχει μέγεθος μόλις 400 μικρομέτρων (εκατομμυριοστών του μέτρου).

Η ίδια τεχνολογία (που αποκαλείται StampEd Assembly of polymer Layers-SEAL), πέρα από τα εμβόλια, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη χορήγηση και άλλων φαρμάκων για διάφορες παθήσεις, από αλλεργίες και διαβήτη μέχρι καρκίνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *