Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας

Θα σας αφήσει μοναδικές αναμνήσεις και θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή

Η πιο παραμυθένια πόλη της Πορτογαλίας είναι η Σίντρα και αυτό οφείλεται στα ρομαντικά κτίρια με την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα.

Πολλοί εκδρομείς που βρίσκονται στη Λισαβόνα την επισκέπτονται καθώς βρίσκεται μόλις 45 λεπτά με το τρένο από αυτήν.

Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας 1

Palácio Nacional de Sintra, Palacio da Pena, Castelo dos Mouros είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα δείτε φτάνοντας στην όμορφη πόλη της Πορτογαλίας με το Palácio Nacional de Sintra να είναι το καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό Βασιλικό Παλάτι στην Πορτογαλία.

Είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, και είναι μέρος του πολιτιστικού τοπίου της Σίντρα, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας 2

Το Palácio Nacional da Pena είναι επίσης ένα εθνικό μνημείο κι ένα από τα στολίδια της Πορτογαλίας. Το παλάτι βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου πάνω από την πόλη της Sintra και κατά τη διάρκεια μιας μέρας με καθαρή ατμόσφαιρα μπορεί να δει κανείς εύκολα τη Λισαβόνα και ένα μεγάλο μέρος της μητροπολιτικής περιοχής της.

Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας 3

Το Castelo dos Mouros επίσης είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο επίσης στην κορυφή των λόφων με μια εκπληκτική, πανοραμική θέα που προκαλεί δέος.

Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας 4

Υπάρχουν λεωφορεία που κάνουν διάφορες περιηγήσεις στην περιοχή και στα αξιοθέατα οπότε κάντε μια καλή έρευνα με το ποια θέλετε να δείτε για να αποφασίσετε πώς θα κινηθείτε.

Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας 5

Το δάσος Parque da Pena αποτελεί από μόνο του ένα στολίδι της περιοχής, γεμάτο με τροπικά δέντρα.

Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας 6

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης είναι τα έντονα και διαφορετικά χρώματα στα ρομαντικά κτίρια που μοιάζουν βγαλμένα από σελίδες παραμυθιού.

Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας 7

Αξίζει να περπατήσει κανείς στα στενά και παρόλο που οι περισσότεροι κάνουν μονοήμερη εκδρομή από τη Λισαβόνα αξίζει αν βρεθείτε στην Πορτογαλία να αφιερώσετε στη Σίντρα ένα Σαββατοκύριακο.

Σίντρα, απόδραση στη παραμυθούπολη της Πορτογαλίας 8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *