Προσφυγικό: «Οχι» Μουζάλα σε πρόσκληση του δημάρχου Σάμου για συνάντηση εργασίας

Προσφυγικό: «Οχι» Μουζάλα σε πρόσκληση του δημάρχου Σάμου για συνάντηση εργασίας 1

Αρνητικά απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στην πρόσκληση του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας αύριο, Πέμπτη, για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.

Πρόκειται για συνάντηση την οποία αποφασίστηκε να οργανωθεί ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που  έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο hot spot (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης – ΚΥΤ) του νησιού όπου «φιλοξενούνται» 3.000 ενώ η χωρητικότητα της εγκατάστασης δεν ξεπερνά τα 700 άτομα. 

Ο υπουργός στην απάντησή του, προς τη δημοτική αρχή Σάμου αναφέρει ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τονίζοντας ότι η  σχετική πρόσκληση έφτασε στο γραφείο του μόλις πριν τρεις ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου. Πάντως, ο υπουργός δεν παραλείπει να τονίσει ότι εκλαμβάνει τη συγκεκριμένη πρόσκληση ως λήξη της περιόδου κακών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και προσθέτει ότι προσβλέπει σε μια μελλοντική συνάντηση. Σημειώνει πάντως ότι ο κ. Αγγελόπουλος, πριν λίγο καιρό, δεν δέχθηκε στο γραφείο του τον υφυπουργό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα.

Εως σήμερα το πρωί είχαν φτάσει στα ελληνικά νησιά ακόμα 186 άτομα εκ των οποίων οι 111 στη Λέσβο (που συνολικά φιλοξενεί 5000 άτομα σε ένα χώρο που μετα βίας χωρούν 2.500) και οι υπόλοιποι στη Λέσβο. 

Σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ραδιοσταθμού Real FM ζήτησε από την τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά, και ειδικά από τη Σάμο, να συναινέσουν στη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.