Περέιρα: Δεν είμαι Μεσσίας, ούτε εθνοσωτήρας

Με επιστολή προς τους προέδρους των περιφερειακών επιτροπών διαιτησίας των ΕΠΣ, η οποία δεν διαφέρει ως προς το ύφος και το περιεχόμενο από την τελευταία δημόσια τοποθέτησή του με αφορμή τα ύποπτα ματς της Football League, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βίτορ Μέλο Περέιρα, κάνει λόγο για «ανάπλαση της διαιτησίας» και «ατμόσφαιρα σταθερότητας». Επίσης προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον χώρο της διαιτησίας.

Στην επιστολή -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: «Πρέπει -όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην ανάπλαση της διαιτησίας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η επιτυχία του ποδοσφαίρου για την κοινωνία, ένα μέσον ενστάλαξης συλλογικής ευτυχίας και εθνικής υπερηφάνειας. Αυτή είναι η αντίληψη που πρέπει να μας ωθήσει μπροστά ώστε να συνεισφέρουμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και τα νέα παιδιά να κάνουν το ποδόσφαιρο μια χαρούμενη γιορτή».

«Δεν είμαι ούτε Μεσσίας ούτε εθνοσωτήρας αλλά πιστεύω ότι η εθνική και η διεθνής μου εμπειρία μπορούν να μας βοηθήσουν, ώστε να δημιουργήσουμε μία ατμόσφαιρα σταθερότητας που είναι απολύτως απαραίτητη στη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Υστέρα από εξονυχιστική ανάλυση, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα σημαντικά μέτρα που θεωρούμε σημαντικά και επωφελή για το μέλλον της διαιτησίας στην Ελλάδα. Θέματα όπως η εισροή και η διατήρηση νέων διαιτητών, προγράμματα εκπαίδευσης και εξέλιξης των υποσχόμενων διαιτητών και η αξιολόγηση των διαιτητών και η -κατά συνέπεια- άνοδος και υποβιβασμός τους, θα είναι επίσης ένα σημαντικό καθήκον για εμάς καθώς και μερικές τροποποιήσεις στην οργάνωση της διαιτησίας», προσθέτει ο Πορτογάλος.

Ενώ κλείνει, λέγοντας: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω , αγαπητέ συνάδελφε, ότι εγώ και η ΚΕΔ θα πάρουμε αποφάσεις με έναν εντελώς ανεξάρτητο και αμερόληπτο τρόπο».

Tagged : #

Κυριακή Κανονίδου

Είμαι η Κυριακή Κανονίδου, δημοσιογράφος και συντάκτρια στο ενημερωτικό site news1.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *