Ο Chrome browser θα μπλοκάρει τα autoplay videos από τις αρχές του 2018

Ο Chrome browser θα μπλοκάρει τα autoplay videos από τις αρχές του 2018 1

Στα τέλη του περασμένου μήνα είχαμε αναφερθεί στα ευρήματα της ιστοσελίδας AndroidPolice σχετικά με τις δοκιμές που πραγματοποιούσε η Google για να φέρει λειτουργία μόνιμης σίγασης σε ιστοσελίδες που επιλέγει ο χρήστης στον Chrome browser. Τώρα μαθαίνουμε ότι η εταιρεία εργάζεται επάνω και στο αυτόματο μπλοκάρισμα των videos που ξεκινούν την αναπαραγωγή τους χωρίς να την έγκριση του χρήστη, έτσι ώστε να λύσει ακόμη ένα πολύ εκνευριστικό πρόβλημα της πλοήγησης στο Internet.

Σύμφωνα με τη Google, ο Chrome θα συνεχίσει να επιτρέπει την αυτόματη αναπαραγωγή videos από τις ιστοσελίδες που έχει αποθηκεύσει ο χρήστης στην Home Screen της mobile έκδοσης, ενώ στην desktop έκδοση θα επιτρέπει το autoplay αν ο χρήστης συνηθίζει να παρακολουθεί videos στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να ενοποιήσει την συμπεριφορά του Chrome browser σε desktop και mobile, να δώσει στον χρήστη μεγαλύτερο έλεγχο και στους διαφημιστές περισσότερες πληροφορίες ώστε να εμφανίζουν autoplay videos εκεί που πρέπει.

Η νέα λειτουργία θα ενσωματωθεί από την έκδοση Chrome 64 και έπειτα (αρχές 2018), ενώ στην έκδοση Chrome 63 (Οκτώβριος) θα δούμε την λειτουργία μόνιμης σίγασης.

[Google]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.