«Καμπανάκι» κινδύνου για την ιλαρά από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Καμπανάκι» κινδύνου για την ιλαρά από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Καμπανάκι» κινδύνου για την ιλαρά από τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ 1

Την ανησυχία του για την έξαρση της ιλαράς εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόσενμπεργκ. «Από την αρχή του έτους στην Ευρώπη υπάρχει μία επανάκαμψη της ιλαράς, μία ασθένεια που θεωρείτο ξεχασμένη χάρη στον εμβολιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόσενμπεργκ μιλώντας στον Realfm 97,8.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πριν το εμβόλιο της ιλαράς στη δεκαετία του ’40 και πριν, ο κόσμος θρηνούσε 2,5 εκατ. θανάτους από την ιλαρά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπορεί να εξελιχθεί η ασθένεια και μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές. Η ιλαρά έχει χτυπήσει την Ευρώπη με 14.000 κρούσματα ενώ έχουν καταγραφεί 42 θάνατοι».

Για την Ελλάδα, ο κ. Ρόσενμπεργκ είπε χαρακτηριστικά ότι «το φαινόμενο είναι σε έξαρση και στη χώρα μας. Έχουμε κινητοποιηθεί, έχουμε ενημερώσει όλες τις υγειονομικές αρχές. Μέχρι σήμερα έχουμε 140 κρούσματα στη χώρα μας, κυρίως ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Όπως τόνισε, είναι σχετικά μικρός ο αριθμός και αποδίδει τα εύσημα στους «ανώνυμους Έλληνες παιδίατρους που κάνουν τα εμβόλια».

Στο θέμα του εμβολιασμού ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ότι «συνιστάται πολύ ισχυρά αλλά δεν είναι υποχρεωτικός. υπάρχουν μικρές εστίες ανεμβολίαστων ανθρώπων και δεν λέω μόνο για παιδιά, αλλά και για ενήλικες και μάλιστα αφορά και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει μεγάλη ευθύνη, πρέπει να είναι και αυτό εμβολιασμένο».

Τέλος, τόνισε πως «αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι σίγουροι αν έχουν εμβολιαστεί, η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού έχει εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το ότι θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό εμβολιασμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *