Και οι δέκα υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά συγκέντρωσαν τις απαραίτητες υπογραφές

Και οι δέκα υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά συγκέντρωσαν τις απαραίτητες υπογραφές

Και οι δέκα υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά συγκέντρωσαν τις απαραίτητες υπογραφές 1

Και οι δέκα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς κατέθεσαν στο γραφείο του καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτου φάκελο υπογραφών υποστήριξης, τηρώντας τη προθεσμία που είχε τεθεί, μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Αλιβιζάτος, «μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της προσεχούς εβδομάδος». Θα προηγηθεί, τις επόμενες ημέρες, δειγματοληπτικός έλεγχος των υπογραφών ανά περιφέρεια της χώρας.

Υπογραφές 12.500 πολιτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι αρχικές 1200 των νέων, ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά. Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς «η επιτυχία του εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και τη συγκρότηση του νέου φορέα, στηρίζεται στη μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών».

Οι υπογραφές των 12.500 πολιτών, που δημιουργούν το αρχικό εθελοντικό δίκτυο στήριξης της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά, καλύπτουν τις τυπικές προϋποθέσεις υποβολής της.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού, για να συμβολίσει το αίτημά τους να μπορούν να ψηφίζουν εξ αποστάσεως στις εθνικές εκλογές αλλά και σε εσωκομματικές διαδικασίες. Αναλυτικά οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1000 από την Μακεδονία, 1000 από την Κρήτη και 1000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

«Είμαστε μπροστά σε μια θετική προοδευτική έκρηξη. Τα μικρά προβλήματα θα ξεπεραστούν και σύντομα οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την ηγεσία του προοδευτικού Κινήματος. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει ένας, να αλλάξουμε το προοδευτικό Κίνημα και να αλλάξουμε τη ζωή των πολιτών, να αλλάξουμε τη χώρα μας, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια χώρα καλύτερη με περισσότερες ευκαιρίες και δικαιοσύνη» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αλιβιζάτο, όπου κατέθεσε τις υπογραφές για την επικύρωση της υποψηφιότητας.

Πάντως από χθες, όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία εκλογής επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, τελούν σε πλήρη σύγχυση μετά τη χθεσινή απάντηση της Vodafone ότι όχι μόνο δεν προλαβαίνει να διοργανώσει τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου που είχε οριστεί ο πρώτος γύρος, αλλά και εξαιτίας της τιμολόγησης του συγκεκριμένου έργου. Το 1.000.000 ευρώ που ζήτησε η εταιρεία για να αναλάβει την ευθύνη της online σύνδεσης των σημείων όπου θα στηθούν κάλπες είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να καλυφθεί από τον συμβολικό οβολό των 2 ή ακόμη και των 4 ευρώ που θα καταβάλουν όσοι μετάσχουν στη διαδικασία. Και τούτο διότι ακόμη και υπεραισιόδοξες προβλέψεις εκτιμούσαν ότι στις κάλπες θα προσέλθουν μάξιμουμ 200.000 πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *