Η Microsoft παραδέχεται οριστικά την ήττα της και σταματά την ανάπτυξη του Windows 10 Mobile

Η Microsoft παραδέχεται οριστικά την ήττα της και σταματά την ανάπτυξη του Windows 10 Mobile 1

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και η “πιάτσα” το γνώριζε εδώ και μήνες ότι η Microsoft έχει παραδεχτεί οριστικά την ήττα της στον τομέα του mobile, αλλά τώρα έχουμε και την επίσημη επιβεβαίωση από τον αντιπρόεδρο του τμήματος Windows, κ. Joe Belfiore, τη στιγμή που και ο Bill Gates έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιεί Android smartphone.

Η Microsoft σταματά πλέον να ασχολείται με το λειτουργικό σύστημα Windows 10 Mobile και την κατασκευή συσκευών, μια ενέργεια που έχει προκαλέσει ήδη τη μήνη της HP επειδή ουσιαστικά την αναγκάζει να παρατήσει και αυτή τα όποια σχέδια της για την εξέλιξη του HP Elite x3. Ο κ.Belfiore σημείωσε, πάντως, ότι η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στο πλαίσιο των ενημερώσεων ασφαλείας και των επιδιορθώσεων μικροπροβλημάτων.

Στα τελευταία tweets του ο Belfiore παραδέχτηκε ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα στο θέμα των εφαρμογών και της υποστήριξης από τους developers σε σύγκριση με τα Android OS και iOS, ενώ ήδη οι περισσότεροι χρήστες έχουν στραφεί σε αυτές τις πλατφόρμες και δεν υπάρχει τρόπος να τους τραβήξουν στο Windows 10 Mobile.

Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε με το μέρος τους…

[via]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *