Επισκεφθείτε την ειδυλλιακή Κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο

Το πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού με δημιουργό τη φύση

Η Ρόδος δεν έχει μόνο επιβλητικά κάστρα, πανέμορφους οικισμούς και εκθαμβωτικές παραλίες, αλλά έχει και ένα μέρος με εξαιρετικό φυσικό κάλλος, την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Τρεχούμενα νερά και σκιερά πλατάνια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό, ενώ εκατομμύρια πεταλούδες καλύπτουν τους κορμούς των δέντρων. Αυτό το μοναδικό φαινόμενο στην δυτική πλευρά του νησιού, κοντά στο χωριό Θεολόγος, 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, κάνει τους φυσιολάτρες όλου του κόσμου να επισκέπτονται το νησί των ιπποτών.

Επισκεφθείτε την ειδυλλιακή Κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο 1

Είναι μια κοιλάδα 600ων στρεμμάτων η οποία εκτείνεται κατά μήκος του χειμάρρου Πελεκάνος, γεμάτη πεύκα, συκιές, πολύχρωμα λουλούδια και μικρούς καταρράκτες.

Όλα αυτά πλαισιωμένα από μπόλικο πράσινο- μάλιστα στην περιοχή ευδοκιμεί ένα σπάνιο είδος πλατάνου που ευνοεί την προσέλκυση των πεταλούδων, καθώς μια ουσία στον φλοιό του λειτουργεί σαν μαγνήτης.

Επισκεφθείτε την ειδυλλιακή Κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο 2

Η περιοχή είναι το καλοκαιρινό «καταφύγιο» της πεταλούδας της Ρόδου που ονομάζεται Πεταλούδα η Τετραγωνόστικτος ή Panaxia Quadripunctaria. Στην εντυπωσιακή Κοιλάδα οι συνθήκες είναι ιδανικές για την αναπαραγωγή των πεταλούδων, οι οποίες περνούν μέσα στην πλούσια βλάστηση και τα άφθονα τρεχούμενα νερά, το καλοκαίρι τους.

Περιηγηθείτε στην όμορφη Κοιλάδα και κάντε μια στάση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και στη μονή Καλόπετρας, για να απολαύσετε τη θέα από ψηλά.

Επισκεφθείτε την ειδυλλιακή Κοιλάδα των Πεταλούδων στη Ρόδο 3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *