Επιλέγοντας την κατάλληλη οθόνη για πολύωρη εργασία στον Η/Υ

Επιλέγοντας την κατάλληλη οθόνη για πολύωρη εργασία στον Η/Υ 1

Με την ποικιλία των οθονών που υπάρχει στις μέρες μας, καθένας μπορεί να βρει αυτό που χρειάζεται. Ωστόσο μερικοί από εμάς περνούν περισσότερο χρόνο από ό,τι συνήθως μπροστά στην οθόνη και ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις της εργασίας, υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν πολύ πιο εύκολη, ειδικά για τους εργαζόμενους γραφείου, τους γραφίστες, τους προγραμματιστές ή τους οικονομικούς αναλυτές. Η MMD, brand license partner των οθονών Philips, παραθέτει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσει κανείς, για να εργάζεται ξεκούραστα και άνετα στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 • Πόνος στην πλάτη και τον αυχένα: Για να αποφύγουμε τις σωματικές ενοχλήσεις και να περνάμε άνετα το χρόνο μας μπροστά στην οθόνη, κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι τα εργονομικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζουν τη σωστή στάση σώματος.
  • Μια βάση που διαθέτει δυνατότητα προσαρμογής ύψους αποτελεί ένα καλό ξεκίνημα. Το χαμηλότερο ύψος της οθόνης με την επιφάνεια γραφείου, μεγαλώνει την άνεση ανάγνωσης ενώ η βάση επιτρέπει την προσαρμογή της οθόνης στο ύψος του οπτικού μας πεδίου.
  • Ακόμα περισσότερες παραλλαγές προσφέρει το σύστημα SmartErgoBase της Philips: οι ρυθμίσεις ύψους, περιστροφής, κλίσης και γωνίας περιστροφής τοποθετούν την οθόνη σε σημείο που προσφέρει μέγιστη άνεση και απαλύνει τις σωματικές καταπονήσεις μιας μακράς εργάσιμης ημέρας. Ακόμα, δίνει τη δυνατότητα να χαμηλώσει η οθόνη σχεδόν στο επίπεδο του γραφείου. Επιπλέον, μειώνει την ακαταστασία που δημιουργούν τα καλώδια, προσφέροντας έναν τακτοποιημένο επαγγελματικό χώρο εργασίας.
 • Κουρασμένα μάτια: Ποιος δεν έχει βιώσει κόπωση ματιών μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά σε μια οθόνη; Το επόμενο βήμα για να δημιουργήσει κανείς το ιδανικό περιβάλλον εργασίας, είναι να μειώσει τις εξαντλητικές επιδράσεις του κακού φωτισμού και του ενδεχομένως επιβλαβούς μπλε φωτός μικρού μήκους κύματος.
  • Το μικρού μήκους κύματος μπλε φως μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια και να επηρεάσει την όραση με την πάροδο του χρόνου. Η τεχνολογία SoftBlue της Philips σταματάει συγκεκριμένο μπλε φως στην πηγή του, μεταβάλλοντας το hardware, διατηρώντας όμως το πρωτότυπο χρώμα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις μεθόδους που βασίζονται σε φίλτρα και οι οποίες αποκλείουν τις οθόνες με γυαλί, ενώ κιτρινίζουν τα χρώματα. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό μειώνει την εμπειρία προβολής , στη χειρότερη καθιστά την εικόνα άχρηστη. Ένας άλλος τρόπος που μειώνει το μπλε φως μικρού κύματος είναι η λειτουργία LowBlue Mode, μια έξυπνη τεχνολογία λογισμικού.
  • Η τεχνολογία Flicker-free ρυθμίζει τη φωτεινότητα και μειώνει το τρεμόπαιγμα προσφέροντας πιο άνετη θέαση. Ορισμένοι χρήστες, λόγω του τρόπου με τον οποίο ελέγχεται η φωτεινότητα σε οθόνες με οπίσθιο φωτισμό LED, εντοπίζουν ένα τρεμόπαιγμα στην οθόνη που σύντομα οδηγεί σε κόπωση ματιών. Η τεχνολογία “Flicker-free” εφαρμόζει μία νέα λύση ελέγχου της φωτεινότητας για περισσότερη άνεση προβολής. Μία επιπλέον λειτουργία που κάνει ακόμα πιο άνετη την ανάγνωση, είναι η EasyRead mode, η οποία προσφέρει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή της ανάγνωσης σε χαρτί.
 • Ακαταστασία καλωδίων: Τα πολλά καλώδια και οι λίγες θύρες σύνδεσης, δημιουργούν ενόχληση στους εργαζόμενους γραφείου. Τα παρακάτω χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν:
  • Το USB-C είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήστες με συσκευές τύπου ultra-book. Μετατρέπει την οθόνη σε hub, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό την περιορισμένη συνδεσιμότητα και τους ευέλικτους χώρους εργασίας. Το USB-C παρέχει πρόσβαση σε περιφερειακές συσκευές συνδεδεμένες στην οθόνη και χρειάζεται μόνο ένα καλώδιο SuperSpeed ​​USB για τη μετάδοση βίντεο και ήχου και τη σύνδεση στο Internet και το Intranet.
  • Το στήσιμο πολλαπλών οθονών αυξάνει την παραγωγικότητα και επιτρέπει την ταυτόχρονη εργασία χωρίς περιορισμούς. Οι οθόνες που μπορούν να στηθούν διαδοχικά (Daisy Chaining), απλοποιούν τη διαμόρφωση των συστημάτων. Έτσι με αυτό το στήσιμο, μια σειρά οθονών συνδέεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα καλώδιο DisplayPort cable από τη μία στην άλλη.
 • Ασφαλείς κάμερες: Οι κάμερες αποτελούν ένα γρήγορο και απλό τρόπο να διατηρήσουμε επαφή με συναδέλφους και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν και κίνδυνο, καθώς κάθε webcam είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στην επιχείρησή. Αν παραβιαστεί από χάκερ, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός μη ελεγχόμενου σημείου πρόσβασης. Οι αναδυόμενες κάμερες (pop-up webcameras) προσφέρουν όλη την ευκολία χωρίς τον κίνδυνο: Η κάμερα αναδύεται όταν χρησιμοποιείται για συσκέψεις και κρύβεται όταν δεν είναι σε χρήση.
 • Οικολογικές επιπτώσεις: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν οικολογικές αποφάσεις όταν αγοράζουν ένα νέο προϊόν τεχνολογίας. Η επιλογή μιας οθόνης με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  • Η λειτουργία PowerSensor μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 80% και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα ανιχνεύοντας αν ο χρήστης βρίσκεται μπροστά στην οθόνη.
  • Ο υδράργυρος είναι μία από τις πιο τοξικές φυσικές ουσίες που επηρεάζουν τον άνθρωπο και τα ζώα. Επιλέγουμε μια οθόνη χωρίς υδράργυρο όπως είναι οι LED οθόνες της Philips για να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των συσκευών μας.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά οθονών αποτελούν το κλειδί για την πολύωρη εργασία με άνεση στην οθόνη του υπολογιστή, καθώς μας βοηθούν να παραμένουμε αφοσιωμένοι και παραγωγικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *