Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ 1

Προβάδισμα 10 μονάδων  για τη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία για «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ στο 10% κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Την ίδια στιγμή στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%. Με 8,8% ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Χρυσή Αυγή με 7,3%, το ΚΚΕ με 7,1, η Ένωση Κεντρώων με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 2,9% και το Ποτάμι με 2,8%.

Στην παράσταση νίκης, το 68%  «βλέπει» επικράτηση της ΝΔ και μόλις το 17%  νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, με το 43% ωστόσο να απαντά «Κανένας».

Ως αρνητικό κρίνει το έργο της κυβέρνησης το 75% και το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Τσίπρας. 

Παράλληλα, το 64% έχει αρνητική εντύπωση για την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ και το 59% αρνητική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκης.

Το 80% των ερωτηθέντων βλέπει αρνητικά την κατάσταση της οικονομίας, με το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, το 50% απαντά ότι θεωρεί αδιάφορη αυτή την εξέλιξη, το 32% θετική και το 15% αρνητική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *