Αυτός είναι ο σεφ της χρονιάς

Αυτός είναι ο σεφ της χρονιάς 1

Ο Νικολά Σαλ, επικεφαλής της κουζίνας του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι ανακηρύχθηκε «Σεφ της χρονιάς» για το 2017 από τους επαγγελματίες της γαστρονομίας, ανακοίνωσε το περιοδικό Le Chef που είναι ο διοργανωτής του διαγωνισμού.

Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε εκ νέου τις πύλες του τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από τέσσερα χρόνια ανακαίνισης, απέσπασε διπλή διάκριση φέτος για την μαγειρική και για την υψηλή ζαχαροπλαστική του, καθώς ο σεφ ζαχαροπλαστικές Φρανσουά Περέ έλαβε τον τίτλο του «Πατισιέ της χρονιάς».

Ο Νικολά Σαλ, που διαδέχτηκε τον Michel Roth στο Ritz, είδε να βραβεύονται τα δύο εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας του πεντάστερου ξενοδοχείου, το «Le Jardin de l’Espadon» με ένα αστέρι Michelin και το «La Table de l’Espadon» με δύο αστέρια, από την τελευταία έκδοση της βίβλου της γαστρονομίας.
Το βραβείο του «Σομελιέ της χρονιάς» δόθηκε στον Λουντοβίκ Ναμύρ, του βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν εστιατορίου «Flocons de Sel» στη Μεζέβ της Άνω Σαβοΐας, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Ο Frederic Kaiser του εστιατορίου «Epicure» στο ξενοδοχείο Bristol στο Παρίσι πήρε το «Βραβείο καλύτερης εξυπηρέτησης».

Οι διακρίσεις αυτές δόθηκαν κατά τη διάρκεια της 31ης τελετής απονομής των βραβείων του περιοδικού Le Chef, μιας ετήσιας συνάντησης στην οποία παρίσταται πάντα η πλειονότητα της γαλλικής γαστρονομίας. Ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε το 1987 και τιμά τις τέσσερις προσωπικότητες που διακρίθηκαν για την αριστεία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η καθεμιά στον τομέα της.

Τα βραβεία δόθηκαν έπειτα από ψηφοφορία στην οποία μετείχαν 6.000 επαγγελματίες (όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον Οδηγό Michelin), σεφ της υψηλής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, οινοχόοι και μετρ εστιατορίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *